a magyar vízirögbi blog

UWR.ZONE

Hallgatói önkormányzatok és a víz alatti rögbi

2011. október 23. - Kalaius86

 Október 3. 

Aznap küldtem ki 44 levelet 3 nagyobb budapesti egyetem (BME, SOTE, Corvinus) 44 HÖK képviselőjének. Az email címeket a hallgatói önkormányzatok honlapjáról szedtem össze, és igyekeztem a sportért és az online felületekért felelős képviselőket összegyűjteni, már persze, ott, ahol ez meg volt jelölve.  

A cél, mint mindig, az UWR népszerűsítése volt. Még mindig bízom abban, hogy a külföldi (kolumbiai) modell itthon is alkalmazható. Ennek lényege, hogy ha az új sport egyetemi keretek között űzhető, az egyrészt az újdonságokra fogékonyabb közegben sokkal hamarabb elismertséget szerez és könnyebbé teszi az újoncozást, növeli az esélyét a versenyzők kinevelésének, másrészt az egyetemek számára is előnyös lehet, ha különösebb ráfordítás nélkül elmondhatják, hogy tovább bővítették a hallgatóik számára elérhető sportok palettáját. És idővel akár egy egyetemi utánpótlás csapat is felállhat, ha jól csináljuk a dolgunkat. 

A csapattagok is lelkesek voltak, persze tudtam, hogy nem szabad illúziókban ringatni magunkat, különösen az ELTE-s tapasztalatok után, ahol az eredeti tervünk még az volt, hogy ETR-ben felvehető tárgy legyen az UWR, és sportösztöndíjra pályáztunk, végül pedig már annak örültünk, hogy egy év után mégis bekerültünk a Sport Kisokos PDF-be. 

De azt azért sosem gondoltam volna, hogy a 44 HÖK képviselőből egy sincs, aki akár válaszra méltatná a megkeresést. Épp ezért ért nagyon kellemes meglepetésként az a levél, amit tegnap kaptam Nikitől, az SE-ETK HÖK elnökétől. Mondhatni, hogy visszaadta a bizalmamat a HÖK intézménye iránt. Remélem, további válaszok is érkeznek még, azt pedig különösen, hogy mások is meglátják e sportban a lehetőséget, és segítenek, hogy eljusson a hírünk az általuk képviselt hallgatókhoz. Ennyi az egész;

seetkweb.hu/hir/111022-viz-alatti-rogbi-jatekos-kerestetik

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uw-rugby.blog.hu/api/trackback/id/tr293324754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.