a magyar vízirögbi blog

UWR.ZONE

Edzésfeladatok

2014. november 18. - Kalaius86

Pár érdekesebb feladat a 2015-ös évre a meglevők mellé kiegészítésként,  :

-          Közös bemenetel időben PANEL (ezt sokat kell gyakoroljam) 

-          Bemelegítésként 20 burpee ( négyütemű fekvőtámasz )

-          ÚSZÁS PANEL

„Oszlopos” úszás, a 4 legjobb úszó felváltva választ csapatot, majd 1-1 sorba felállnak a rövidebb oldalon.

A 4 oszlop versenyez úgy, hogy lánctalpaznak, a soron következő ember akkor indulhat, amikor az előtte menő oda-vissza leúszta a távot, és kiugrott a medencéből, mint versenyen, váltáskor. A vízből érkező a sor végére áll.

A távok 1 oda-vissza víz alatti úszásból állnak, a túloldalt képességek szerint bukófordulóval vagy levegővétellel, majd 1 oda búvár, vissza gyors, majd 1 oda gyors, vissza gyors a felszínen a zárás.

-          BÜNTETŐZÉS PANEL

2 csoport kialakítása az úszás 2-2 csoportjának összeillesztéséből, ahol a játékosok felállnak erő szerinti sorrendben, és így lánctalpaznak. A legerősebb kapura megy védeni, a 2. támad a büntető szabályai szerint. Eredménytől függetlenül ezt követően az 1. beáll a sor végére, a 2. lesz a kapus, és a 3. támad, majd ő áll be kapusnak, és így tovább, amíg a végére nem ér a sor, az utolsó játékos maga választ támadót.

-          LADBATARTÁS PANEL

Labdatartás gyakorlása 4 fős csoportokban, a játékosok szintje szerint összeválogatva. 1 lemegy a labdával, megérinti a medence alját, a célja az, hogy minél később vegyék el tőle a labdát. A 3 támadó tetszőleges sorrendben és számban támad rá, feljöhetnek levegőért, a gyakorlatnak akkor van vége, ha a labdás embert az első támadást követően 3 másodpercen keresztül nem fogja senki, vagy a felszínen 3 másodpercen át megy a birkózás eredmény nélkül. Tehát NEM az a cél, hogy a labdás felhozza a labdát, hanem, hogy megtartsa, vagy elmeneküljön. A használható tér is behatárolt 2 sáv által meghatározott helyre.

-          HELYEZKEDÉS PANEL

A 4 fős csoportok választanak kapust és támadót maguk közül, a két másik ember szorosan a falnál helyezkedik el, fejjel a kapu felé. Ahogy a támadó a kapuhoz ér, le kell passzolnia a labdát. Akinek a labdát passzolja, az lesz rajta kívül támadó, a másik személy pedig a kapust segítő védő. Aki feljön, már nem mehet le újra.

-          PASSZOLGATÁS PANEL

A rendes játék előtt 10-15 percet úgy játszani, hogy a labdást sem lehet támadni, csupán blokkolni az útját, vagy a passzba beleérni, mint a kosárlabdában.  Ha a labdás feljön a felszínre, a labdát megkapja a hozzá legközelebb eső ellenfél, aki a felszínre feljött labdás helyéről, csak a medence aljáról indul a labdával. Ez a helyezkedést és a csapatjátékot hivatott javítani.

-          JÁTÉK :)

Úszástechnika és apnea, valamint erőnléti edzés a tervek szerint a víz alatti hokisokkal közös uszonyos úszó illetve a crossfight edzésen lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://uw-rugby.blog.hu/api/trackback/id/tr856913635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.